Биткоинот можеби го достигна дното, вели трејдер

43

Крипто-трејдер вели дека Биткоинот штотуку дал сигнал што историски го означува дното на претходните „мечкини“ пазари.

Во новата стратешка сесија, аналитичарот Кевин Свенсон им кажа на своите претплатници на YouTube дека неделниот волумен на Bitcoin во Coinbase сугерира можен пресврт на трендот за БТК.

„Она што им привлекува внимание на сите во моментов, се разбира, е неделниот волумен на Coinbase, а тие неделни количини се исклучително сигурни во одредувањето на големите пазарни дна и големите пазарни врвови. Исто како и врвот на „биковиот“ пазар во 2017 година, имаше индикација за обемот. Моделот за мал волумен од околу 6.000 долари исто така е присутен. Овој минимум од 3.000 долари во 2018 година, токму околу оваа област, има сериозен скок во волумен токму таму. Врвот од 14.000 долари за 2019 година, голем показател поврзан со овој врв. Колапсот на Ковид, главниот показател за обемот токму таму. И, исто така, нашето дно од 30.000 долари во 2021 година – голем показател за обемот таму“, истакнува трејдерот.

Додека неделниот волумен на Coinbase се покажа како сигурен показател за дното во минатото, Свенсон рече дека овој пат може да биде различен кога Биткоин тесно ги одразува движењата на цените на американската берза.

„Сега кога гледаме дека овој волумен на Биткоин ги надминува сите претходни нивоа во графиконот на Coinbase, ако берзата започне „рели“ од оваа точка, барем тоа ќе биде крајната линија за ова привремено „рели“, каде и да не води. Во најмала рака, веројатно ќе остане некое време на дното. Ако S&P 500 почне да се враќа и да го тестира дното на подоцнежен датум, тогаш тоа можеби не е совршен сигнал и поверојатно е да тестираме, можеби на 20.000 долари, 22.000 долари или 200-неделен едноставен подвижен просек“, додава тој.