Биткоинот над 25.000 долари

29

Биткоинот повторно доби замав и ја проби границата од 25.000 долари.

Биткоинот особено силно зајакна во четвртокот (+10%), а неговата пазарна капитализација се приближи до 500 милијарди долари. Во колачот на сите криптовалути, ова веќе значеше удел од речиси 43%. Во моментов, цената на биткоинот е на највисоко ниво од август.

Да потсетиме, минатата година од пазарот на крипто снема 1,4 трилиони долари пазарна капитализација, а со падот на берзата FTX, изгледите беа навистина лоши. Но, страстите стивнаа, купувачите се вратија и можеби всушност го видовме дното на биткоинот на 9-ти ноември на 15.700 долари.