Биткоинот неизбежно ќе падне под 30.000 долари, вели аналитичар

48

Крипто-аналитичарот, кој работи под псевдонимот „Credible“, сподели на Твитер дека Биткоин веројатно се подготвува за ново отстапување откако „биковите“ не успеаја да воспостават повисоко дно.

„Ниските нивоа од 34.000 долари речиси се достигнати, па сега гледаме пад на 29.000 – 32.000 долари заедно со пополнувањето на нарачките на китот во Bitfinex. Не очекувам да се достигнат најниски нивоа од околу 28.000 долари“, вели тој.

Credible се повикува на кит во Bitfinex кој го следи повеќе од еден месец. Вели дека инвеститорот со „длабок џеб“ собрал нарачки за купување под 34.000 долари.

„Да, тој сака повеќе. Повторно, ова не значи дека МОРА да паднеме на овие нивоа за да за да ги пополниме овие нарачки, но како што беше споменато претходно, овие нарачки се пополнуваат почесто отколку што не, така што јас лично мислам дека има поголема веројатност да ги видиме порано овие нивоа“.

Во моментот на пишување, Биткоин се тргува за околу 34.500 долари.

Крипто-стратегот, исто така, внимателно го следи CRV, токенот за управување на фокусираната врз стабилните монети, децентрализирана берза Curve Finance.

Credible ги предупредува сопствениците на CRV дека пазарната структура на алткоинот може да не се задржи доколку БТК претрпи нова распродажба.

„Ги постигнав моите пониски цели во овој пад, но БТК сè уште е на средина од 30.000 долари. Се надевав дека БТК ќе направи одлучувачки потег до сега, така што треба да бидеме малку повнимателни со CRV на краток рок. Ако БТК направи уште едно замавнување пониско, ова повисоко дно може да не држи“.