Биткоинот повторно расте, достигна 61.000 долари

9

Најпознатата дигитална паричка доживеа вистински бум во кризната 2020 година, а трендот на раст на биткоин продолжува и во 2021 година.

Причина за тоа се нестабилните финансиски пазари ширум светот, но и се почестото вложување на компаниите во криптовалутата.

Биткоинот и натаму доминира со моментална вредност од 60.900 долари. Втората најпопуларна криптовалута Етереум, исто така напредуваше во последно време, и сега вреди 2.160 долари.

Фото: Pixabay