Биткоинот повторно се вивна

25

Се чини дека регулаторната неизвесност во САД во врска со усвојувањето на компромис за даночните одредби за криптовалути од страна Сенатот, позитивно влијае на атмосферата на пазарот за дигитални средства. Во последните 24 часа пазарната капитализација на целиот пазар на криптовалути се зголеми за 4,2%. Според Coindesk, биткоинот вреди 46.200 долари (11.50 часот).

Етереумот се тргува по цена од 3,230 долари.

Само во последната недела, повеќето валути на пазарот “вратија“ голем дел од вредноста што ја имаа пред неколку месеци. Биткоинот порасна за 20,8 % за 7 дена, етереум 28,4 %, Кардано 30,7%, ….