Биткоинот се приближува до дното, вели аналитичар

65

По шест последователни недели во минус, популарен крипто стратег тврди дека крајот на корекцијата на Биткоин е конечно на хоризонтот.

Крипто аналитичарот со псевдоним „Калео“ им кажа на своите следбеници на Твитер дека не верува дека трендот на намалување на БТК ќе заврши на 30.000 долари.

„Па, што ќе се случи следно? Ќе ве навикнат на 30.000 долари, како што порано ве навикнаа на 40.000 долари. Ќе ви продадат на соништа за 40.000 долари, исто како што ви продадоа на соништа за 50.000 долари. Веројатно ќе имаме отскок, кој се наближува… Капитулацијата ќе биде со полна сила. Биткоинот повторно ќе биде прогласен за мртов“, истакнува тој.

На крајот на април, кога Биткоинот сè уште се тргуваше над 40.000 долари, „Калео“ предвиде дека „мечките“ ќе го поттикнат најголемиот дигитален имот до 28.000 долари. Повеќе од еден месец подоцна, крипто стратегот рече дека неговиот патоказ сè уште е валиден.

Бидејќи БТК сега се тргува со оваа надолна цел, „Калео“ предвидува дека паричката ќе го достигне дното во наредните денови.

„Имавме шест неделни „црвени свеќи“ по ред. Оваа недела ќе биде број седум. Седум е број кој треба да се пополни. Дното ќе биде оваа недела. Ако треба да погодам 28.000 долари / 29.000 долари“.

Во моментот на пишување, Биткоин се тргува со околу 26.700 долари. Бидејќи цената падна под целта поставена од аналитичарот, можно е наскоро да се види дното за водечката криптовалута.