Биткоинот скокна за 11 отсто

18

Крипто-пазарите зајакнаа во четвртокот, 16 февруари, пркосејќи му на построгиот регулаторен став на американската влада.

Биткоинот се зголеми за 11 отсто на 24.655,94 долари, додека етерот се зголеми за повеќе од 8 отсто на 1.684,59 долари, според CoinDesk.

Вредноста на целиот пазар на криптовалути се зголеми за повеќе од 84,8 милијарди долари во 24 часа пред 3:39 часот по полноќ, пишува CNBC.