BMW направи инвалидска количка за Параолимпијадата

60

bmw

Во знак на поддршка на сите спортисти, BMW креираше инвалидска количка “направена за злато”. Количката ја вози Џош Џорџ, кој на Параолимписките игри во Пекинг, во 2008 година освои злато за тимот на САД.

Параолимпијадата ќе започне на 7 септември, по Олимписките игри.