Бројот на долгорочни сопственици на Cardano (ADA) се зголеми за 32% во февруари

32

Бројот на адреси, кои држат Cardano (ADA) на долг рок се зголеми за 32,1% минатиот месец на 408.000.

Ова дојде по порастот од 10,9% во јануари и 5,78% во декември, што сугерира дека долгорочните сопственици продолжуваат да акумулираат од криптовалутата.

Според најновиот Asset Report на CryptoCompare, бројот на адреси што поседуваат ADA се зголеми за 5,9% на ново највисоко ниво во февруари, главно поради зголемувањето на долгорочните иматели и зголемувањето од 13,4% на пократкорочните иматели, кои се искачија на 3,62 милиони адреси. Бројот на трговци во мрежата е намален за 25,2% на 770.000.

Сепак, во извештајот се вели дека бројот на месечни трансакции во блокчејнот Cardano паднал за 28 отсто на 2,73 милиони минатиот месец бидејќи „возбудата од лансирањето на SundaeSwap избледува“ додека сè уште постои несигурна макроекономска средина. Бројот на дневни активни адреси на мрежата исто така падна за 20,6% на 129.000.

SundaeSwap е „матична, скалабилна децентрализирана берзаи протокол за автоматска испорака на ликвидност“ поддржана од cFund, Alameda Research и Double Peak Group.

Платформата моментално води во децентрализираниот финансиски простор на Cardano по вкупна заклучена вредност, а по неа следи Minswap, кој неодамна забележа скок на вкупната заклучена вредност од 400% за една недела. Како што се зголемуваше активноста на DeFi во мрежата, трошоците за ADA забележаа шест последователни месеци загуби.

Пријавено е дека китовите во блокчејнот на криптовалути купиле до тој степен што нивните имоти се зголемиле за повеќе од 40% оваа година. Адресите на Cardano, кои поседуваат помеѓу 1 милион и 10 милиони ADA, веќе имаат рекордни 12 милијарди ADA, вредни повеќе од 10 милијарди долари.