Брзи, луксузни и ефикасни – супер автомобили

5

Мала галерија на супер автомобили со високи перформанси, лесна конструкција и аеродинамичен изглед, кој придонесува за подобрување на ефикасноста на горивото и безбедност при возењето.

Тие секогаш се произведуваат во лимитирани серии, а за да може да се дозволите ваков луксуз на четири тркала, треба да имате навистина длабок џеб.

Lamborghini Veneno Roadster

lamborghini_veneno_roadster2

Цена: 4,5 милиони долари

Koenigsegg Agera S Hundra

koenigsegg_agera_s_hundra

Цена: 4,2 милиони долари

Lykan Hypersport 2013 (W Motors)

lykan_hypersport

Цена: 3,4 милиони долари

Henessey Venom GT

henessey-venom-gt (1) Цена: 1,2 милиони долари

Bugatti Veyron World Record Edition

bugatti-world-record-edition Цена: 2,6 милиони долари

Ferrari LaFerrari

laferrari

Цена: 1,6 милиони долари

McLaren P1

mclaren_p1_1Цена: 1,3 милиони долари

Pagani Huayra

pagani-huayra-gull-wing-doors Цена: 1,2 милиони долари