Чешка не го сака еврото! Ставот на идниот министер за финансии кон зоната на заедничката валута е негативен

7

Идната влада на Чешка нема да го усвои еврото, објави националната новинска агенција ЦТК.

Во информацијата се наведува дека тоа е ставот на коалицијата на десниот центар „Заедно“, која ќе има мнозинство во новата влада, чие формирање е во тек, пренесе Ројтерс.

Еврозоната, зоната на заедничка валута, моментално се состои од 19 од 27-те земји на Европската унија.