Човек кој поместува планини, почнува со мали камчиња

112

Мотивацијата и тоа како е важна за да истраеме во секојдневните предизвици, без оглед на тоа дали се работи за приватен или професионален план. Овие мудри мисли ќе ви помогнат полесно да ја сфатите нејзината суштина.

Никогаш не се откажувај, бидејќи секогаш има време и место на кое плимата ќе ги промени нештата – Хери Бичер Стоу.

Ама, мисли добро, па добро и ќе биде – Иво Андриќ

Одете чекор по чекор, важно е да го направите првиот – Мартин Лутер Кинг

Преку ноќ станува популарен, оној кој со денови неуморно работел – Хенри Форд

Нема време за спиење, време е за акција. Ќе спиете кога ќе одите во пензија – Зоран Ѓинѓиќ

Сè е достижно. Невозможното постои само кај лудаците – Наполеон Бонапарта

Сите важни сништа можат да станат реалност, само ако имате храброст да ги следите – Волт Дизни.

Човек кој поместува планини, почнува со мали камчиња – кинеска поговорка

Подобро е да се борите и да изгубите, одошто воопшто да не се изборите, Мајкл Џордан.

Фото: Pexels