Ciragan Palace Kempinski во Истанбул избран за најдобар хотел во Европа

96

Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-600x337

Хотелот Ciragan Palace Kempinski во Истанбул беше избран за најдобар хотел во Европа на доделувањето на World Travel Awards Europe, што се одржа минатата недела во туристичкиот центар на Турција, Анталија.

Луксузниот хотел кој бил поранешна палата за време на Отоманската империја, се наоѓа покрај брегот на Босфорот и ја отсликува грандиозноста на некогашната ера со арапски декор и палмини дрвја кои даваат особена свежина.

Новина оваа година е тоа што хотелот додаде и Moet & Chandon шампањ бар покрај инфинити базенот за да можат гостите дополнително да уживаат.

Ciragan-Kempinski-Istanbul4-1024x685
Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-East-Entrance-600x337
Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-exterior-view-600x337
Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-gardens-600x337
Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-gate-600x337
Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-living-room-600x337
Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-photos-Room-Studio-Suite
Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-Room-600x337
Ciragan-Palace-Kempinski-Istanbul-suite-600x337
OLYMPUS DIGITAL CAMERA