Crypto.com добива регулаторно одобрение во Италија

50

„Organismo Agenti e Mediatori“ (OAM) во Италија издаде регулаторна лиценца за берзата на криптовалути Crypto.com.

Платформата сега може да ги нуди своите производи и услуги на клиентите таму.

Крис Марсалек, ко-основач и извршен директор на Crypto.com изјави:

„Возбудени сме што ја добивме оваа регистрација во Италија и ја гледаме како голем чекор напред за Crypto.com.[…] Посветени сме на градење одржлив раст во регионот и ќе продолжиме да работиме со регулаторните органи за да обезбедиме широк спектар на производи и услуги за нашите ценети клиенти“, додаде Марсалек.

Италијанските регулатори му дадоа зелено светло на Crypto.com да ги нуди своите услуги во земјата, дел од мисијата на бизнисот да „изгради одржлив раст во регионот“.

Во вторникот, ОАМ, главниот италијански регулатор за спречување перење пари, официјално го регистрираше и овласти Crypto.com. Одобрувањето ефективно им овозможува на Crypto.com да ги обезбедува своите производи и услуги на италијанските клиенти.

Неодамна, берзата презеде сериозни чекори кон проширување, отворање канцеларија во Дубаи и стекнување лиценци во Сингапур и Грција.