Дали големите инвеститори купуваат за време на падот на криптовалутите?

21

Според менаџерот на дигитални средства Coinshares, Биткоин одбележа една недела на институционални инвестициски текови, нарушувајќи го 5-неделниот тренд на одлив.

CoinShares вели дека Cardano (ADA), Solana (SOL) и Polkadot (DOT) исто така уживале прилив во текот на неделата, што сугерира дека инвеститорите очекуваат можен пресврт на пазарот.

„Приливите дојдоа подоцна во неделата во период на значителна ценовна слабост, што сугерира дека инвеститорите, на сегашното ниво на цени, го гледаат ова како можност за купување“.

Меѓу главните дигитални средства, Etherium (ETH) беше единствената криптовалута што претрпе одливи минатата недела, продолжувајќи со седумнеделен тренд на намалување за водечката платформа за паметни договори.

ETH продолжува да известува за одливи од 16 милиони долари минатата недела. Тековниот 7-неделен проток на одливи сега изнесува 245 милиони долари… нагласувајќи дека голем дел од неодамнешното надолно расположение на инвеститорите е фокусирано на Ethereum, а не на Bitcoin.

Додека Etherium објави 16 милиони долари одливи минатата недела, ривалите Solana, Cardano и Polkadot уживаа незначителни приливи од 1,5 милиони долари, 1,5 милиони долари и 1,4 милиони долари, соодветно, во текот на неделата.

Негативното крипто расположение покажа знаци на ладење во минатонеделната анализа на CoinShares, а овој тренд се чини дека продолжува меѓу институционалните инвеститори со малите приливи оваа недела.

BTC минатата недела уживаше во прилив од 14 милиони долари, откако изгуби речиси 320 милиони долари во излез во последните пет недели.

Сепак, незначителни текови не ја зголемија цената на Bitcoin, бидејќи водечката криптовалута според пазарната капитализација се тргува со околу 36.484 долари во моментот на пишување.