Децентрализираните берзи со обем од 100 милијарди долари во ноември

22

Месечните податоци за децентрализираните берзи (DEX) покажуваат дека екосистемот имал речиси 100 милијарди долари во обем во ноември.

Според податоците на The Block, вкупниот износ за ноември е приближно 99,5 милијарди долари заклучно со 28 ноември.

Месечните обеми се зголемија откако достигнаа најниско ниво од 56,35 милијарди долари за годината во јули, при што бројката за ноември надмина 89,15 милијарди долари од октомври.

Како што се очекуваше, протоколите Uniswap v3 и v2 сочинуваа најголем дел од месечниот волумен за ноември, со 47,37 милијарди долари и 24,07 милијарди долари, соодветно.

Според CoinGecko, парот за тргување USDC / ETH беше најактивниот во Uniswap v3, со обем од приближно 946 милиони долари во изминатите 24 часа. CoinGecko објави вкупно 2,05 милијарди долари за протоколот за последниот ден.

До денес, месечните обеми го достигнаа врвот во мај, кога децентрализираните берзи објавија вкупен волумен од 162,83 милијарди долари