Десет заинтересирани за купување на Невена Лесковац

37

nevena-660x287

За купување на фабриката за козметика Невена од Лесковац, заинтересирани се десет компании и поединци, јавува Танјуг.

Компанијата ја загуби лиценцата за швајцарската колекција Косили затоа што не успеа да обезбеди 600.000 евра за нејзина обнова, па започна нова детска програма Косалија.

Паралелно со развивањето на новата колекција, фабриката работеше на добивање на нови сертификати неопходни за извоз.

Невена во 2007 година ја купи бугарската компанија Булцвет, а Агенцијата за приватизација ја раскина приватизацијата затоа што сопственикот не ги почитувал обврските во договорот за купопродажба.