Десетте најбрзорастечки приватни компании во Европа

27

Веб страната Inc. ја објави листата на најбрзорастечки приватни компании во Европа. Извештајот е базиран на остварениот тригодишен раст од 2014 до 2017 година, а прикажани се и приходите на секоја од нив за 2017 година.

Целосната листа вклучува 5.000 компании, а во продолжение погледнете ги топ десет.

10. Veskort – Русија

Индустрија – градежна

Раст за три години – 8,441%

Приходи – 18 милиони евра

9. Startline Motor Finance Limited – Шкотска

Индустрија – финансиски услуги

Раст за три години – 8,475%

Приходи – 21 милион евра

8. Kristall – Русија

Индустрија – храна и пијалак

Раст за три години – 9,233%

Приходи – 33,7 милиони евра

7. F 3 Motors S.R.L. – Италија

Индустрија – продажба на мало

Раст за три години – 10,956%

Приходи – 31,1 милион евра

6. Greenstorm Mobility GmbH – Австрија

Индустрија – бизнис производи и услуги

Раст за три години – 10,973%

Пригоди – 73,6 милиони евра

5. GA Smart Building – Франција

Индустрија –  градежна

Раст за три години – 12,950%

Приходи – 89,5 милиони евра

4. Servisny Tsentr Metalloprokata – Русија

Индустрија – земјоделие и природни ресурси

Раст за три години – 16,508%

Приходи – 56,3 милиони евра

3. Hiperion Hotel Group SL – Шпанија

Индустрија – бизнис производи и услуги

Раст за три години – 17,223%

Приходи – 67 милиони евра

2. Sanderson Contract Management Limited – Велика Британија

Индустрија – човечки ресурси

Раст за три години – 23,306%

Приходи -70,3 милиони евра

1. UICE Group – Украина

Индустрија – финансиски услуги

Раст за три години – 24,845%

Приходи – 79,3 милиони евра

Фото: Inc.com