Десетте најпопуларни хотели за милијардери

59

Кога парите не претставуваат проблем, уживањето добива една нова ултра луксузна димензија. Во светот на милијардерите каде не владеат финансиски ограничувања, изборот е голем. Па така, кога станува збор за хотелски престој овие моќници преферираат одредени брендови, а еве кои се десетте најпопуларни хотели на нивните листи.

The Bellagio, Лас Вегас – 6.400 посети годишно

LAS VEGAS, NV-12/31/99:Bellagio w/Fountains.

The Plaza, Њујорк – 3.700 посети

res_ven_plaza1

Caesars Palace, Лас Вегас – 3.400 посети

cp

Waldorf Astoria, Њујорк – 3.300 посети

Waldorf_Astoria_New_York_-_Park_Avenue_Entrance

Marina Bay Sands ,Сингапур – 3.100 посети

Marina-Bay-Sands-Hotel 7

The Breakers Palm Beach, Флорида – 3.000 посети

thebreakers1

Hotel de Paris, Монако – 2.800 посети

dp

The Ritz, Лондон – 2.600 посети

ritz

Grand Floridian Disney World, Флорида – 2.400 посети

walt-disney-grand-floridian-resort

Wynn Resort, Лас Вегас– 2.300 посети

w