Десетте најпопуларни места во светот за Инстаграм фотографија

21

Популарната мобилна апликација за споделување на фотографии Instagram, објави список на најфотографирани места во светот за 2012 година. На големо изненадување, на прво место се најде аеродромот Suvarnabhumi во Банког, Тајланд со повеќе од 100.000 инстаграм фотографии.

Погледнете ги десетте најфотографирани места во светот за изминатата година:

Аеродромот Suvarnabhumi (BKK) во Банког, Тајланд

article-2254277-16AD1BF4000005DC-578_634x347

Siam Paragon (трговски центар) Банког, Тајланд

Bangkok - Stairways

DisneylandPark, Анахајм, Калифорнија

3A6DBDB011B91A8BC84156B851DD0

Times Square, Њујорк Сити, Њујорк

540650-times-square-instagram

AT&T Park, Сан Франциско, Калифорнија

aec05f30c23811e1b10e123138105d6b_7

Интернационалниот аеродром во Лос Аџелес (LAX), Калифорнија

540299-los-angeles-airport-instagram

Стадинот Dodger, Лос Анџелес, Калифорнија

7

Ајфеловата Кула, Париз, Франција

7 (1)

Центарот Staples, Лос Анџелес, Калифорнија

mar2312_instagram13_b_slide

Пристаништето во Санта Моника, Калифорнија

537812-santa-monica-pier-instagram