Дешифрирање мејлови: Што значи кога колега ќе ти напише “однапред благодарам“

251

Да се ​​остане професионалец во работното опкружување понекогаш е навистина тешко, особено ако постојано се повторуваат некои грешки, како од страна на работниците, така и од шефот.

Колку и да се обидуваме да бидеме љубезни со нашите колеги, оние што знаат да читаат “меѓу редови“ разбираат што “писателот сакал да каже“, пишува Posao hr.

Погледнете кои се најчестите фрази и што тие значат:

Фраза: Ви благодариме однапред за одговорот.

Вистинско значење: Ќе ми направиш услуга и сè уште не си ни свесен за тоа. Однапред ви благодарам за тоа.

Фраза: Само проверувам …

Вистинско значење: И јас ќе продолжам да ви испраќам е-пошта сè додека не ми одговорите повторно. Треба да ме известите како се развива ситуацијата.

Фраза: Ако имате какви било прашања, слободно контактирајте ме.

Вистинско значење: Ве молам, не ми праќајте ништо, мислам дека бев навистина детален-а

Фраза: Се надевам дека ова ќе ви помогне.

Вистинско значење: Престани да ме вознемируваш, ова е последното нешто во што ти помогнав.

Фраза: Во иднина, нашата комуникација мора да биде подобра.

Вистинско значење: Не сакам го повторувам истото, што не ти беше јасно?

Фраза: Дали сакате повторно да ви ја препратам поштата?

Вистинско значење: Знам дека сте и двајцата први и заборавиле. Последен пат ве потсетувам.

Фраза: Поправи ме ако не сум во право.

Вистинско значење: Знам дека сум во право и никој не може да ме убеди во спротивното.

Фото: Pixabay