Dogecoin скокна за 8% по коментарите на Маск

23

Извршниот директор на Tesla, Илон Маск, даде совет за преживување на тешки економски времиња.

Тој се залага за трансфер на капиталот на „физички работи“, односно не на криптовалути. Сепак, неговиот твит ги спомена Bitcoin, Ethereum и Dogecoin.

Од трите, Dogecoin го направи најголемиот потег, со нагорен моментум од 8%, достигнувајќи врв на 0,1223 долари. Сепак, пазарот ги врати повеќето од овие добивки за да затвори на околу 0,115 долари.

Слично на тоа, Bitcoin скокна за 2%, додека Ethereum за 3%. Како и Dogecoin, остварувањето профит остава долг горен фитил во двата графикони на цени.

Минатата година Маск откри дека неговото крипто портфолио се состои само од Bitcoin, Ethereum и Dogecoin.

Сепак, сегашната криза на трошоците за живот сее незадоволство кај политичката класа, вклучително и кај супербогатите.