Доларот ослабна

39

На девизниот пазар вредноста на доларот во однос на кошничката на валути благо падна.

Индексот на доларот, кој ја покажува вредноста на САД во однос на другите шест главни светски валути, се движи околу 104,38 поени, додека вчера во ова време беше 104,65 поени.

Во исто време, курсот на доларот во однос на јапонската валута благо зајакна од вчерашните 135,00 на 135,10 јени.

Но, американската валута ослабе во однос на европската, па цената на еврото достигна 1,0520 долари, додека вчера утрото беше 1,0490 долари.