Доларот расте

20

На девизните берзи вредноста на доларот во однос на кошничката валути дополнително се зголеми, втор ден по ред.

Индексот на доларот кој ја покажува вредноста на американскиот долар во однос на другите шест најважни светски валути се движи околу 107,70 поени, додека вчера во овој момент изнесуваше 107,18 поени.

Истовремено, курсот на доларот во однос на јапонската валута порасна од вчерашните 140,45 на 141,95 јени.

И американската валута зајакна во однос на европската, па цената на еврото се лизна на 1,0250 долари, додека вчера во ова време беше 1,0295 долари.