Доларот стагнира, цените на нафтата паднаа

36

На девизните пазари вредноста на доларот во однос на кошничката валути стагнира. Индексот на доларот, кој ја покажува вредноста на американскиот долар во однос на другите шест најважни светски валути, се движи околу 101,92 поени, како и вчера во овој момент. Истовремено, курсот на доларот во однос на јапонската валута порасна од вчерашните 130,20 на 130,50 јени.

Но, американската валута ослабе во однос на европската, па цената на еврото достигна 1,0890 долари, додека вчера во овој момент беше 1,0880 долари.

Цените на нафтата, паднаа. Цената на барелот на лондонскиот пазар изнесува 85,88 долари, додека на американскиот пазар цената на барелот е 79,77долари.