Доларот зајакна во однос на сите валути

28

Американскиот долар денеска расте во однос на сите водечки валути, зајакнувајќи најмногу во однос на јапонскиот јен, кој го допре најниското ниво во однос на доларот во последните 24 години.

Доларот скокна на 135,22 јени, највисоко ниво од октомври 1998 година, продолжувајќи го нагорниот тренд од претходните седум последователни сесии, пренесува Ројтерс.

Доларот скокна за 135,22 јени, највисоко ниво од октомври 1998 година, продолжувајќи го нагорниот тренд од претходните седум последователни сесии.