Драстичен раст утрово на етереум

72

Пазарот на криптовалути и денес расте, а во изминативе 24 часа ја зголеми капитализацијата за 3,3 отсто, на 2,79 милијарди долари.

Биткоинот во последните 24 часа ја зголеми својата вредност за 1,4 отсто и моментално се тргува по цена од 57.621 долар.

Според податоците на веб-страницата „Коингеко“, Етереум утринава оствари драстичен раст од 7,9 отсто, а во моментов се тргува по цена од 4.778 долари.