Еден од најубавите европски градови во кој туристите ретко одат

109

Во потрага по дестинација која можеби не е надалеку позната, но фасцинира со прекрасна архитектура, пристапни цени, вкусна храна и бројни интересни работи за истражување, патописецот Роберт Дачешин го открива Вроцлав во Полска, град кој ги исполнува сите горенаведени критериуми.
– Иако досега посетив многу европски градови, можам да кажам дека овој дефинитивно е еден од најубавите – вели Дачешин за неправедно запоставениот Вроцлав, третиот по големина град во Полска, кој често се провлекува под радарот на туристите.

Вроцлав има дури 12 реки, 21 остров и повеќе од 300 мостови, а поради пријатната клима и пријателските цени, тој е еден од омилените градови за живеење во Полска.

Стариот град е еден од најубавите во Европа, а украсен е и со градско собрание со необичен часовник до катедралата, кој нуди прекрасен поглед на градот.