Елеганција и префинетост споени во совршен дом

2

luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed-99Дека добриот дизајн значи многу потврдува и оваа елегантна вила што се наоѓа во Мајами Бич, Флорида.

Зад креацијата стои дизајнерот Луис Бош, а домот се одликува со дрвени плафони, големи врамени прозорци на двете нивоа, тераса на кровот како и совршено уреден простор за релаксација и дружење.

Прозорците што се протегаат од подот до плафонот создаваат нераскинлива визуелна поврзаност на ентериерот и екстериерот, така што се чини дека живеете на двете места.

Надвор се наоѓа и базен опкружен со палми што совршено одговара со местото каде е сместен самиот имот.

luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed (2)luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed (3)luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed (5)luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed (6)luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed (7)luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed (11)luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed (10)luksuz-vila-arhitektura-dizajn-imanje-posed (12)