ЕСМ без увоз на струја во целост ги задоволува потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи

124

АД ЕСМ на 31.10.2022 година произведе 11.149 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.652 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.497 MWh.

АД ЕСМ на 31.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.