ЕСМ од сопствените капацитети целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи

7
АД ЕСМ на 29.10.2022 година произведе 11.415 MWh електрична енергија и целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи.
Во Термоелектраните произведени се 8.681 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.734 MWh.