ЕСМ произведе 100% струја за домаќинствата и малите потрошувачи

13

АД ЕСМ на 20.10.2022 година произведе 11.868 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.626 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.242 MWh.

АД ЕСМ на 20.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.