ЕСМ произведе 18.543 MWh електрична енергија, продадени 330 MWh ноќни вишоци

31

АД ЕСМ на 14.01.2023 година произведе 18.543  MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 15.589 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се  2.954 MWh.

Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh ноќни вишоци електрична енергија.