ЕСМ произведе 19.254 MWh електрична енергија, продадени ноќни вишоци

20

АД ЕСМ на 15.01.2023 година произведе 19.254 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 13.763 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.491 MWh.

Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh ноќни вишоци електрична енергија.