Ethereum кит купува огромна количина на Shiba Inu (SHIB)

76

Еден од најголемите постоечки Ethereum китови штотуку купи значителна количина Shiba Inu.

SHIB станува најраспространет алткоин меѓу најголемите ETH инвеститори.

Прво забележан од услугата за следење блокчејн WhaleStats, ентитетот познат како BlueWhale0073 собра повеќе од 220 милијарди SHIB во вредност од повеќе од 5.781.999 долари.

Паричникот на китот чинел над 4.657.849.480 долари во моментот на пишувањето.

Во последниве месеци, FTT, природниот токен на берзата за криптовалути FTX, беше број еден меѓу Ethereum китовите, со исклучок на самиот ETH. Во моментот на пишување, сепак, SHIB го зазема првото место, при што китовите имаат просечна дистрибуција од 15% во SHIB.

Други неодамнешни трансакции на китови го вклучуваат корисничкиот и управувачкиот токен MKR на креаторот на децентрализирана платформа за заеми, GRT, токенот што го овластува протоколот за индексирање The Graph, како и токените на децентрализираната берза Uniswap (UNI) и платформата за метеверзумот Decentraland.