Etherium кит купува FTT и четири други алткоини за над 100 милиони долари

106

Податоците од платформата за набљудување китови откриваат дека еден од најголемите „зграпчува“ пет алткоини, вклучително и FTX Token (FTT) и Polygon (MATIC) во вредност од повеќе од 100 милиони долари.

WhaleStats покажува дека Etherium китот (ETH), со криптовалути вредни повеќе од 17 милијарди долари, купил FTX токени во вредност од десетици милиони долари.

Во една трансакција, китот купи 1.408.969 FTT во вредност од 49 милиони долари во моментот на купувањето. Во втората трансакција, инвеститорот купи 1.049.990 FTT во вредност од 36,51 милиони долари.

Во моментот на објавување, FTX се тргува по 38,07 долари.

Китот, кој е под број 557 на најголемите Ethereum паричници на WhaleStats, купи и 4.250.000 MATIC токени во вредност од 8,79 милиони долари. Polygon, решение за скалирање на блокчејн, се тргува за 2,13 долари во моментот на објавување.

Следен е ААВЕ, токенот за управување со истоимената платформа за кредитирање и заеми. WhaleStats покажува дека сопственикот на криптовалутата купил 17.893 AAVE, што е еквивалентно на 3,67 милиони долари.

Во посебна трансакција, богатиот сопственик на криптовалути акумулирал и 61.401 LINK токени во вредност од 1,53 милиони долари. Природниот знак на децентрализираната Oracle мрежа е проценет на 28,14 долари.

Конечно, Ethereum китот купил и Wrapped Bitcoin (WBTC), крипто средство кое е водечка криптовалута во мрежата Ethereum. Инвеститорот купил 43 WBTC во вредност од 1,80 милиони долари, според WhaleStats.

Севкупно, китот потрошил повеќе од 101,30 милиони долари за купување на пет дигитални средства. Големите купувања беа направени во услови на пад на крипто-пазарот, во кој водечката криптовалута Bitcoin падна на најниско ниво во последните 90 дена од 40.672 долари. И покрај падот, многу аналитичари веруваат дека BTC ќе ја надмине границата од шест цифри оваа година.