ЕУ и Велика Британија постигнаа договор

27

Европската унија и Велика Британија постигнаа договор за трговските односи по Brexit, седум дена пред земјата да го напушти еден од најмоќните трговски блокови, во најголемата надворешно политичка пресвртница.

“Имаме договор. Преземавме контрола над своите пари, граници, закони, трговија и рибарство“, вели извор од Downing Street.

Велика Британија и официјално излегува од Унијата на крајот на оваа година.

Фото: Freepik