ЕУ ја избриша Македонија од „црната листа“ на даночни засолништа

31

Северна Македонија е избришана од т.н. „црна листа“ на даночни засолништа на Европската Унија.

Од листата се тргнати и Барбадос, Јамајка и Уругвај.

Брисел, како што обајви Еуроњуз, оценил дека Северна Македонија, Барбадос, Јамајка и Уругвај ги спровеле потребните чекори и ги исполниле критериумите за бришење од листата.