Еве што ја “убива” вашата продуктивност

26

produktivnost

Фото: Pixabay

Управувањето со времето е вистински предизвик, а во следните редови ви откриваме кои се најлошите уништувачи на продуктивноста во работата.

OfficeTime.net неодамна спроведе истражување токму на оваа тема. Анкетираните биле сопственици на мали фирми, “слободни стрелци”, но и други професиноналци ширум светот, кои сметаат дека залудно си го трошат времето.

Пописот го покажува она за кое веројатно сите сме свесни: иако технологијата го олеснува извршувањето на обврските, нејзиното користење со себе носи и некои негативни трендови. Изгледа дека сепак не штеди толку време колку што се сметаше.

Ова се активностите на кои залудно се трошат по два часа дневно:

10. Занимавање со бирократски работи – 8%

9. Разговарање на мобилен телефон, праќање СМС пораки – 10%

8. Социјални мрежи – 11%

7. Патување до работа и назад – 13%

6. Разговори што не се поврзани со работа – 16%

5. Состаноци – 18%

4. Одложување, развлекување со работата – 19%

3. Гледање телевизија – 26%

2. Пребарување по интернет – 27%

1. Електронска пошта – 33%