Финанце: Отпремнините во Телеком Словеније и до 60.000 евра

5

telekom slovenijeТелеком Словеније планира оваа година да го намали бројот на вработени за 150,  а половина од планот е веќе спроведен, пишува Финанце. Вработените ја прифатиле понудата за отпремнина која се движи и до 60.000 евра бруто по вработен.

Телекомот отпремнините би можеле да го чинат околу пет милијарди евра. Тоа е околу 10% од минатогодишната нето добивка на целата група.

Од Телеком за Финанце не го коментирале износот на отпремнините, пренесува Бизнис плус.