Ford ќе го претстави новиот Мustang на 86-тиот кат на Empire State Building

11

mustang

Ford најави дека во пресрет на Саемот за автомобили во Њујорк ќе го одбележи 50 години континуираното производство на легендарниот Mustang, и ќе постави претставник на новата генерација на моделот, на терасата од 86-тиот кат на Empire State Building. Со специјален настан, кој ќе се одржи на 16 и 17 април, Ford ќе го повтори сценарио од пред 50 години – презентацијата на Mustang во една од најпознатите згради во целиот свет.

Поради тесниот простор на терасата на 86-тиот кат на Empire State Building, новиот Mustang ќе се пренесе во делови и со лифт, бидејќи доставата со хеликоптер е премногу ризична. Новиот mustang cabriolet е 17 сантиметри подолг и 10 сантиметри поширок, па техничариите ќе треба да смислат начин како да го поделат на три основни делови и да го спакуваат во лифтовите. Потоа тие имаа шест часа за да го состават за промоцијата, а посетителите ќе имаат 54 часа да се воодушевуваат на глетката.

Вака изгледало сето тоа во 1956 година.

2aa

3aa

4aa

5aa

6aa

7aaa

8aa