вторник, 21 јуни, 2022
Почетна Ознаки автомобилска

Ознака: автомобилска

Најчитани

Тедески: На регионот му недостасуваат најмалку два милиони луѓе – „Кој ќе ги купи...

На нашиот регион му недостигаат најмалку два милиони жители. Од една страна ни недостигаат експерти од сите можни профили и професии - инженери, лекари,...

Хрватска: Крај за вработување „преку врски“- државните службеници ќе ги избира алгоритам

Хрватскиот министер за правда Иван Маленица реши да го прекине вработувањето „преку врски“ во јавната администрација, па објави тендер за набавка на опрема со...

Што е солемнизација?

Од една страна, нотарот проверува дали договорот е составен во пропишана форма, а од друга страна на странките им ја објаснува смислата и последиците од тој договор.

Што е маржа?

Mаржа се среќава во производство или трговија, покажувајќи го процентот што производителот или продавачот го додава на производната или набавната цена, за да може да го пласира производот на пазарот.

Мате Римац: По пет години во Хрватска официјално е регистрирана првата Nevera

Мате Римац, директор на компанијата Бугати-Римац, објави дека успешно е регистриран првиот хрватски електричен хиперавтомобил наречен „Nevera“. Станува збор за многу брзо возило со четири...