Фото: Јапонски ресторан нуди мени само за најхрабрите

116

Во ресторанот Chinju-ya во Јокохама се нуди храна што секој не би се осмелил да ја проба, пишува Nollygrio. Главниот готвач Фукуока со задоволство ги подготвува чудните специјалитети како варени нозе од крокодил, пирана на скара, бубашваби во сос, скорпии, печени црви, пудинг со црви и скакулци, саке од змија, пржен саламандер…

Ресторанот е познат по бизарните рецепти коишто не се евтини, а еве како изгледа неговото мени:

37214f4206257308Chinju-ya-restaurant4-600x450desktop-1454703109Chinju-ya-restaurant3-600x450Chinju-ya-restaurant5-600x450desktop-1454703112desktop-1454703107CQtBGwjUAAAWfsR464541935CSVBbTKUcAAWBJ6