ФОТО: Како изгледа напуштениот атински аеродром?

4

Лоциран неколку километри јужно од Атина, некогашната гордост на Грција, Ellinikon International Airport, сега стои напуштен и е во многу лоша состојба.

Шест децении аеродромот беше главно место за полетување и слетување за комерцијалните летови, но во 2001 година е ставен надвор од функција и го замени атинскиот интернационален аеродром Eleftherios Venizelos.

Фотографиите ги направија Јоргос Карахалис и Алкис Константинидис за Ројтерс, а ги пренесе Бизнис инсајдер.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10