Frosted Flakes – пиво од корнфлекс

4

pivo

Две американски пиварници, Montavilla Brew Works и Coin Toss Brewing, создадоа пиво од корнфлекс.

Вообичаено, корнфлескот со млеко или јогурт е брз и едноставен појадок ширум светот, но овој пат се користи за производство на пиво.

Пиварниците го користат корнфлексот со шеќер на компанијата Keloggs, под името Frosted Flakes. Истото име го носи и ова необично пиво.

За создавање на Frosted Flakes биле искористени десетина килограми корнфлекс, а пивото беше претставено на локални манифестации во Орегон.

frosted-flakes-scooping