Газда кој заминува во пензија им се заблагодари на вработените со 12 милиони долари

130

Извршниот директор на компанијата за осигурување за автомобили Admiral, Дејвид Стивенс ќе подели 10 милиони фунти (12,91 милиони долари) меѓу вработените како подарок за неговото пензионирање.

Подарокот од Стивенс и неговата сопруга Хедер ќе биде поделен помеѓу 7.500 вработени во Јужен Велс и 3.000 во странство, пренесува ВВС.

Вработените со полно работно време во компанијата ќе добијат 1.000 фунти, а оние со скратено работно време по 500 фунти.

Стивенс, кој заедно со својата сопруга ја основаа компанијата за осигурување за автомобили со седиште во Кардиф, во 1991-ва година изјави дека е горд и среќен што работел со толку посебна група на луѓе.

“Ова е вистинската работа да се направи за да им изразам благодарност на сите вработени во Admiral. Нивната напорна работа и посветеност му дозволија на Admiral да прерасне од стартап во компанија со над 11.000 вработени ширум светот. Компанијата беше одлично место за работа цело време. Мојата сопруга и јас им благодариме на сите во Admiral“, рече тој.

Кога беше основана, Admiral продаваше автомобилско осигурување преку телефон во Кардиф со тим од само 57 луѓе.

Фото: Pixabay