Газпром: Нарачките од ЕУ за руски гас паднаа на 72 милиони кубни метри

44

Количините на руски гас нарачани од европските купувачи за 11 мај паднаа на 72 милиони кубни метри, изјави за новинарите портпаролот на Газпром Сергеј Купријанов.

Барањата паднаа за речиси една четвртина откако беше прекинат дел од рускиот транзитен проток низ Украина на станицата Сорановка, пренесува