Газпром откри како оди испораката на гас во Европа

40

Газпром редовно испорачува гас за транзит низ Украина, во согласност со барањата на потрошувачите, соопшти руската компанија во понеделникот.

Газпром редовно ќе испорачува руски гас за транзит низ територијата на Украина, во согласност со барањата на европските потрошувачи – 68,4 милиони кубни метри на 25 април“, се вели во соопштението на Риа Новости.

Договорните обврски на Газпром за транзит кон Украина за оваа година изнесуваат 40 милијарди кубни метри или околу 109,6 милиони кубни метри дневно.