„Газпром”: Прекинато истекувањето гас од „Северен поток”

52

Руската компанија „Газпром” денеска соопшти дека притисокот во гасоводите „Северен тек” е стабилизиран и оти престанало истекувањето гас од оштетените места на гасоводите.

„Притисокот во цевководот А на ‘Северен поток 2’ и во двата цевководи на ‘Северен поток 1’ се стабилизирани по прекинот, истекувањето гас престана”, соопшти „Газпром”.

„Газпром” соопшти дека работи на намалување на притисокот на цевководот Б од гасоводот „Северен поток 2″.

Руската компанија исто така изјави дека работи на намалување на ризикот за животната средина.