Газпром продолжува со редовните испораки преку Украина до Европа

53

Руски Газпром продолжува редовно да испорачува руски гас за транзит во Европа преку територијата на Украина, изјави за новинарите официјалниот претставник на холдингот Сергеј Купријанов.

„Газпром редовно испорачува руски гас на европските потрошувачи – 108,3 милиони кубни метри“, рече Купријанов.

Овој волумен генерално одговара на испораките на долгорочни барања за транзит на гас преку Украина (околу 109,5 милиони кубни метри дневно), рече тој.

Вчера пријавите изнесуваат 108,4 милиони кубни метри.